Питання чорнобильського законодавства мало б стимулювати народних депутатів і керівників фракцій до мобілізації, на жаль, ми цього не бачили, а впродовж дня все меншою ставала кількість народних обранців, які працювали в залі. Напевно це свідчить проте, що не було глибокого усвідомлення значення і відповідальності у цих проблемах.

Читайте також: На розгляд Верховної ради винесений законопроект, що передбачає захист авторських прав

Про це в ефірі телеканалу "Рада" заявила народний депутат Ірина Констанкевич.

"Для мене тема Чорнобиля є болючою не тільки тому, що це доля багатьох українців, яких ця трагедія зачепила, але й тих, хто досі проживає на територіях, які віднесені до зон радіоактивного забруднення, а також проблема їх соціального захисту. Сьогодні ми повинні зробити все, щоб ці люди, які уражені страшною бідою, все-таки були соціально захищеними", - зауважила Ірина Констанкевич.

Парламентар обурена розмовами проте,що нібито справжніх ліквідаторів вже немає, а залишилися лише ті, хто скористався можливостями, аби отримати посвідчення. Насправді дуже багато аспектів, які нині потрібні чорнобильцям, були ліквідовані і тепер наші ліквідатори залишилися на "сухпайку".

Вчора, ті законопроекти, які були внесені в сесійну залу, свідчить проте, що парламент не розуміє повномасштабність цієї проблеми.

"Ті законопроекти, які були вчора включені в порядок денний – це лише точкове вирішення проблем, бо, насправд, треба було говорити про важливі законопроекти, які зареєстровані не тільки тому, що в нас попереду Міжнародний день пам’яті Чорнобиля , бо це треба робити в силу того, що в нас є відповідальність перед чорнобильцями", - переконана Ірина Констанкевич.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter