Згадайте як весело було бігати, стрибати, перевертатися, гратися з іншими однолітками ловити материну посмішку і батькові обійми, коли нам було 5 чи 6 років, і тоді нам здавалося, що так має бути і що це природно. Одна, нерідко буває і так, коли хвороба, яка вривається у життя сім’ї, ділить їх життя на "до" і "після".

Читайте також: Ірина Констанкевич: Територіальні громади отримали більше можливостей для добровільного об'єднання

Нещодавно, за допомогою до народного депутата Ірини Констанкевич  звернулися батьки  маленьких хлопчиків Тимофія та Олексія Жовніруків 2016 року народження.

Дітлахи народилися з важкою генетичною хворобою – гемофілія типу А або хвороба Віллебранда і для повноцінного життя потребують постійних ін’єкцій препаратом "Імунат 250 МО", що коштує чималих коштів.

Із проханням забезпечити необхідними препаратами Тимофія та Олексія, якими відповідно до наказу міністерства охорони здоров’я мають безкоштовно забезпечуватися діти з вродженими коагулопатіями народний депутат Ірина Констанкевич звернулася до того ж таки міністерства.

Однак у відомстві повідомили, що цьогоріч не було замовлено відповідних препаратів замісної терапії, а для сім’ї така ноша є непосильною, а чиновникам із вищих ешелонів влади просто байдуже до людської біди.

Відповідно Ірина Констанкевич звернулася до управління охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації з проханням терміново вирішити проблему забезпечення безкоштовними факторами коагуляції крові та виробами медичного призначення, які вкрай необхідні для повноцінного життя хлопчиків Тимофія та Олексія Жовніруків.

Бо ж не дарма істина твердить, що щасливі тільки ті батьки, у яких здорові діти, то ж ми маємо надію, що промінчик радості та щастя, а також дитячих усмішок засвітить і для родини Жовніруків.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter