Народні депутати Ірина Констанкевич та Ігор Гузь кращі у роботі в парламенті та виборчих округах, а також лідирують за рейтингом активності та кількістю підготовлених законопроектів.

Читайте також: Партія "УКРОП" готова до перевиборів у Луцьку

Громадянська мережа Опора презентувала весняний рейтинг депутатів-мажоритарників з Волині, а саме Степана Івахіва (центр округу Ковель), Сергія Мартиняка (центр округу – Горохів), Ігоря Лапіна (Луцьк), Ірини Констанкевич (центр округу – Маневичі) та Ігоря Гузя (центр округу Володимир-Волинський), передає Конкурент.

Цього року методологія оцінки стала простішою, пояснила громадський консультант Катерина Шарпата.

Оцінювали як і раніше роботу в раді та окрузі, однак критерії спростили. Критеріїв для оцінки в раді було шість: відвідування пленарних засідань, комітетів, участь у голосуванні, законотворча діяльність, депутатські запити та виступи у парламенті.

Також шість критеріїв стосувалося роботи в округах: наявність громадської приймальні, особисті прийоми громадян, візити в округ та робота на місці, участь у роботі органів місцевого самоврядування, телеефіри (лише на суспільному мовленні) та прес-конференції в окрузі та звітування.

Отож, сформовано три окремі рейтинги. Перший стосується лише роботи у парламенті.

Ірина Констанкевич має найбільше досягнень, на другому місці — Ігор Лапін, третьої позиції тримається Ігор Гузь, далі йдуть Сергій Мартиняк та Степан Івахів.

Щодо роботи в окрузі позиції наступні (від лідера до аутсайдера): Ігор Гузь, Ірина Констанкевич, Ігор Лапін, Сергій Мартиняк, Степан Івахів.

У загальному рейтингу активності лідирує Ірина Констанкевич (166 балів), Ігор Гузь (164 бали), Ігор Лапін (144 бали). Завершують рейтинг Сергій Мартиняк та Степан Івахів.

Читайте також: "Волноваха навік вкарбувалася в історію Волині", – Ірина Констанкевич

Лідером у відвідуванні пленарних засідань є нардеп Ігор Гузь, який відвідав усі засідання. Нардепи Лапін та Констанкевич мають по одному пропуску. Натомість Степан Івахів лідирує у рейтингу щодо участі в голосуванні, а Ігор Гузь в аутсайдерах.

Щодо кількості підготовлених законопроектів та запитів трійку лідерів формують Ірина Констанкевич, Ігор Гузь та Степан Івахів.

А ось виступав у парламенті найчастіше Ігор Лапін. Часті гостини до трибуни пояснюються тим, що він пояснював свої поправки до законопроекту. Не виступили взагалі за звітний період нардепи Мартиняк та Івахів.

Консультанти відзначають наступні позитивні тенденції щодо роботи депутатів з виборцями: у всіх є громадські приймальні, троє з п’яти нардепів звітують перед виборцями щомісяця, більшість відвідують свій виборчий округ та мають активні сторінки у соцмережах та сайти.

Щодо негативних тенденцій — не всі проводять особисті прийоми, рідко беруть участь у роботі органів місцевого самоврядування та проводять прес-конференції в окрузі. Таку лише провів раз Ігор Гузь. Хоча помічники кажуть, що така робота є, однак її не висвітлюють публічно. Натомість в ОПОРі пояснюють, що враховували лише висвітлену у публічному просторі інформацію, оскільки раніше деякі депутати намагалися використовуючи інформацію, яку не можна перевірити, пояснити свою відсутність на засіданнях, наприклад.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter