Відповідно до змін, які були прийняті згідно з пенсійною реформою понад 3 мільйони українців не зможуть вийти на пенсію за вислугою років. Це є порушенням норм Конституції, саме тому ініціативна група депутатів Верховної ради звернулися до суду. Народний депутат Ірина Констанкевич, яка була однією з ініціаторів звернення обурена такими "реформами".

Читайте також: Міноборони серед найбільших землевласників, а землі для атовців немає

"Понад три мільйони українців не зможуть вийти на пенсію за вислугою років, а це освітяни, науковці, службовці і багато інших. Хотілося б відзначити, що це ті люди, які впродовж свого життя сплачували доплати, для того, щоб ці кошти їм повернулися у пенсіях. Зараз ця норма скасована", - наголосила нардеп.

Після того, як новий документ вступив в дію нового документу право виходу на пенсію за вислугою років залишили тільки за артистами балету.

Група народних депутатів звернулася до Конституційного суду з вимогою скасувати ці неправомірні норми. Під відповідними зверненням підписалося п’ятдесят парламентарів.

Народний депутат Ірина Констанкевич вважає такі зміни порушенням Конституції і соціального законодавства.

"Для того щоб мати підтримку у залі, ми зібрали підписи великої кількості депутатів і з інших фракцій і будемо стояти на тому, що все, що гарантується Конституцією має бути забезпечен", - наголосила Ірина Констанкевич.

Нардеп переконана, що це суперечить 22 статті Конституції України, адже обмеження прав і свобод громадян є неприпустимими, а Конституційний суд скаже своє остаточне слово.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter