Під час візитів народного депутата Ірини Констанкевич селами волинського Полісся  чи не найболючішим питанням для місцевих жителів є стан місцевих доріг, а направду кажучи повного бездоріжжя. Про проблему волинського бездоріжжя Ірина Констанкевич знає не з розмов, адже щомісяця долає сотні кілометрів до найвіддаленіших сіл свого округу.

Читайте також: Ірина Констанкевич просила допомоги для діток-близнят з важкою генетичною хворобою

Нещодавно перед обласною державною адміністрацією зібралося кілька десятків людей, яким вже не сила терпіти, бо автобуси навідріз відмовляються їхати такими дорогами, а місцеві дітлахи попросту не можуть потрапити до школи.

Якось так вийшло, що активність проявили саме жителі багатодітних населених пунктів. Мало в Україні знайдеться таких сіл як Карпилівка Ківерцівського району, де "один за всіх", а "всі за одного".  Чи не в кожній другій сім’ї тут виховують по п’ять і більше дітей. А ось відвезти їх до райцентру чи принаймні в сусідню із селом Цумань до лікаря неможливо. Дорога тут не витримує жодної критики. Йдеться про якихось чотири кілометри шляху. Удвічі меншу відстань просять відремонтувати жителі віддаленого села Липне, того ж Ківерцівського району, для яких будь-яка поїздка через розбите шосе перетворюється на страждання.

З цього приводу народний депутат Ірина Констанкевич звернулася до голови Волинської ОДА Олександра Савченка з пропозицією звернути особливу увагу на незадовільний стан доріг.

"Сподіваючись на Вашу рішучість і плідну співпрацю на благо волинян, прошу Вас доручити відповідним структурним підрозділам вивчити стан ділянок доріг: Олика-Личани (на Пітушків), Сильне-Карпилівка-Цумань (на ділянці Клубочин-Сильне-Городище), Карпилівка-Башлики-Ромашківка (на ділянці Ромашківка-Башлики), Карпилівка-Цумань, Завітне-Човниця-Озеро (на ділянці Завітне-Човниця)", - йдеться у депутатському запиті.

Примітно, що подібних ситуацій і в інших районах теж не бракує, а обіцяний Дорожній фонд так і лишається обіцянкою, бо ж місцеві дороги - це прерогатива місцевої влади. Тож коли буде реальний ремонт доріг і далі залишається загадкою.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter