До Київського національного академічного театру оперети жінка прибула попід руку зі своїм чоловіком. А вбрання - у найкращих традиціях Голлівуду: довга легка чорна шубка за останнім писком моди.   І хто б на це звернув увагу, не будь Ірина Луценко -- увага - не просто народним депутатом, а Представницею Президента у Верховній Раді. Ще й дружиною, на хвилиночку, самого генерального прокурора, який каже, що бореться в Україні щосили з таким спрутом, як корупція, - повідомляє Експрес    

Саме від результатів його боротьби залежить, чи дадуть нам черговий кредит МВФ та інші світові фінансові інституції на підтримку економіки. То чи не підірве Ірина Луценко цією норковою шубкою хитку довіру до України як держави, у якій ідуть серйозні демократичні перетворення, зокрема й очищення влади?   Нам стало дивно, що пані Луценко не розуміє таких простих речей. А тому спершу навіть засумнівались: може, ця шубка - зі штучного хутра?   "Що ви! Це - "вельветова" норка, навіть на фото помітно, особливо на пояску, - розвіяв сумніви стиліст Андрій Решетников.

- Зазвичай для неї використовують матеріал "блек Нафа" - чорну норку північноамериканського походження, реалізовану на аукціоні NAFA в Торонто. Лімітована і дорога серія, а шиють із неї переважно прості моделі шубок і жакетів, вони мають дуже елегантний вигляд. На ринках таку річ не купиш. Її слід шукати у брендових дизайнерів".   Дуже схожа модель продається на одному з американських порталів елітного одягу за 25 тисяч доларів. Є шубки з такого матеріалу і в Dolce & Gabbana та Versace.   То чи справдi пасує полiтиковi найвищого рангу такий предмет гардероба? Та ще й такому, що йде отримувати вiдзнаку "Жiнки III тисячолiття"?    "Для високопосадовцiв немає чiтких заборон у дрес-кодi, але є рекомендацiї, - пояснює Анатолiй Фаустов, консультант iз дiлового етикету.

- Хоча панi Луценко прийшла на свiтський захiд увечерi, держслужбовець залишається держслужбовцем завжди. До слова, перша "дiлова" модниця Європи, дружина президента Францiї Брiджит Макрон, та жiнки з британської королiвської родини носять елегантнi пальта, а не натуральнi шуби".  Народна депутатка Свiтлана Залiщук написала з цього приводу в соцмережi короткий, але в'їдливий пост: "Дуже б хотiлося, щоби жiнки III тисячолiття принаймнi залишили шуби з убитих тварин у II тисячолiттi". 

Її реплiку пiдтримали та поширили кiлькасот користувачiв мережi. Сама ж Свiтлана, коли ми попросили її пояснити своє невдоволення одягом Iрини Луценко, сказала: "Менi соромно за деяких наших людей, якi обiймають високi посади, але не розумiють, що роблять дурницi. Чоловiки-депутати в крокодилячих мештах i жiнки в хутрi виглядають дико в очах цивiлiзованого свiту. Це не просто несмак i бажання мати дорогий вигляд, пiдкреслюючи свiй статус у такий от незграбний спосiб. Прогресивний свiт бореться проти жорстокого поводження з тваринами, публiчнi особи  - вiд полiтикiв до зiрок екрану - масово вiдмовляються вiд хутра i шкiри в одязi та в предметах iнтер'єру, закликаючи простих людей робити так само. I в той самий час "жiнка III тисячолiття" не може вiдмовитись вiд уподобань первiсних людей, якi вимушенi були носити шкури тварин. Вам не здається, що це сумно?   А ще, вважаю, в Українi є чимало iнших жiнок, якi мислять i працюють бiльш прогресивно, а тому заслуговують на таку премiю бiльше - письменницi, художницi, вiйськовi, волонтерки... Логiка журi мене здивувала. Чому Iрина Луценко? Ще й у такому незграбному нарядi".   А й справдi, чи пасує дружинi генерального прокурора, який оголосив курс на боротьбу з корупцiєю в розграбованiй державi, вихвалятися дорожезним одягом?   Нам вiдповiдь на це запитання очевидна. А їм, пiдозрюємо, нi.