Повідомлення від правоохоронців змісту на кшталт "затримали сутенера та повій", "викрили злочинну групу, яка надавала секс-послуги", "студентки заробляли, торгуючи тілом" в інформаційному просторі Тернополя зустрічаються останніми днями регулярно.

Читайте також: "Карамель": масажний салон чи дім розпусти у Луцьку

З огляду на новини, до Тернополя підзаробити грошенят приїжджають "жриці кохання" навіть із далеких областей. Просту математику прибутковості справи оприлюднили кореспонденти видання  20 хвилин: 800 грн – середня вартість години дозвілля з повією в Тернополі,  85-170 грн – штраф за заняття проституцією.

– Надаю тільки класику. Ціна 800 гривень година. Все в презервативі. Місце моє, – вочевидь за звичкою озвучує "важливу інформацію" 32-річна Вікторія. – В день маю сім-вісім клієнтів, працюю до 23 години. Не щодня. Більшість одружені, постійні. Нікому погано не роблю, родин не розвалюю. Працюю сама, ні з ким не ділюсь. Зрештою, а де я ще матиму п’ять тисяч на день?

Чимало надавачок секс-послуг за гроші мають сім’ї. 35-річна Оксана заміжня, виховує дитину. Проституція для неї – і заробіток, і розвага.

– Чоловік не заперечує, – говорить Оксана. – Заробляю більше, ніж він. З друзів ніхто не знає. Це просто секс, за який ще й платять. Зустрічаюсь залежно від настрою. Не щодня…

Поліцейська статистика каже, що за десять років в області склали 654 протоколи на осіб, які займались проституцією. Торік зафіксували 27 випадків. Виявили чотирьох сутенерів, повідомили у поліції. Покарання за заняття проституцією тягне за собою попередження або накладення штрафу від п’яти до десяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Якщо особу застали при вчиненні злочину повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення, то покарання тягне за собою накладення штрафу від 136 до 255 грн. Клієнтам за користуванням послугами повій законом не передбачено жодного покарання.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter