Стало відомо, що в Україні Міністерством соціальної політики планується впровадження механізму перерахунку пенсійних виплат для тих українців, які мають значний робочий стаж, щоб утворився дисбаланс був ліквідований. Про це повідомляє Bussines.

Читайте також: Стало відомо, хто з українців може залишитися без пенсій

Зокрема, в повідомленні йдеться, що зараз розробляються поправки до пенсійної системи, які повинні сприяти збільшенню розміру пенсій в країні для тих громадян, які мають великий страховий стаж, однак, з яких-небудь причин до виходу на заслужений відпочинок вони отримували невелику заробітну плату. При цьому в Мінсоцполітики визнають, що на першому етапі впровадження прийнятої Радою в жовтні 2017 року пенсійної реформи, були виявлені досить серйозні дисбаланси. Вони, в тому числі, з тим пов'язані, що люди, які мають великий трудовий стаж, з якихось причин отримували мізерну пенсію.

В даний час поки невідомі деталі плану по перерахунку пенсій, однак у відомстві підкреслили, що для ліквідації утворилися дисбалансів буде розроблений індивідуальний механізм, "як зробити так, щоб роль стажу була більше, ніж роль заробітної плати". При цьому сама формула нарахування пенсій залишиться незмінною.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter