Кабінет міністрів України продовжив дію спеціальних зобов’язань (PSO) з продажу природного газу для потреб населення і теплокомуненерго (ТКЕ) за зниженою ціною ще на два тижні – до 27 жовтня.

Читайте також: ТОП-5 популярних міфів про субсидії

Про це повідомило інформоване джерело в уряді, передає Інтерфакс-Україна.

"Наскільки мені відомо, продовжили на два тижні. Але давайте дочекаємося публікації Кабміну", – сказав співрозмовник агентства в середу.

Раніше в кінці вересня Кабмін в черговий раз переніс підвищення цін на газ для населення – продовживши до 18 жовтня дію спеціальних зобов’язань (PSO) з продажу природного газу для потреб населення і теплокомуненерго (ТКЕ) за зниженою ціною.

Україна перебуває у складному переговорному процесі з МВФ щодо газового питання ще з липня 2017 року.

Читайте також: Скільки українцям доведеться платити за електроенергію

Міссія МВФ працювала в Києві з 6 по 19 вересня цього року.

За її підсумками Фонд повідомив про конструктивні дискусії з владою України щодо політики та реформ, спрямованих на забезпечення макроекономічної стабільності та зростання, а також щодо можливої фінансової допомоги від Фонду в підтримку таких заходів. Обговорення "тривають", сказав 20 вересня представник МВФ в Україні Йоста Люнгман.

Пізніше глава правління Нафтогазу Андрій Коболєв повідомив, що Україна домовилася з МВФ про поступове підвищення ціни на газ. За його словами, з представниками місії Фонду досягнута "принципова домовленість". Передбачається, що ціна на газ буде доведена до рівня імпортного паритету до 2020 року, тобто протягом двох років. При цьому Коболєв зазначив, що конкретні темпи підвищення "ще обговорюються".

Раніше ЗМІ повідомляли, що нова домовленість передбачає підвищення ціни на першому етапі на 25% замість очікуваних раніше 50-60%.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter