Частина луцького СІЗО тепер у Маневичах. 18 грудня там розмістили 12 в’язнів, які у луцьку чекали закінчення слідства за різними справами у слідчому ізоляторі. Людей переводили у новостворену дільницю за наказом Міністра юстиції через переповненість луцького СІЗО. Переводили тих, кому до судів географічно ближче із Маневич ніж з Луцька, проте вже після поселення адвоката одного з в’язнів звернулася до журналістів, аби показати, в яких умовах доводиться жити затриманим. Про це йдеться у сюжеті ТРК Аверс.

Читайте також: Смерть у луцькому СІЗО. Матері віддали тіло з діркою в голові (Відео 18+)

Відсутність скла у вікнах, відсирілі матраци, температура така ж як і на вулиці – ось, що адвокатці розповів її клієнт. Жінка ж пояснює, такі умови суперечать усім держстандартам, адже в приміщенні температура повинна бути не меншою ніж 16 градусів. Адвокат також розповіла, що чоловіки привезли з собою пледи та обігрівач, котрі їм у перші дні не віддавали.

З власних джерел журналісти отримали фотографії просто із камер у яких в Маневичах утримуватимуть в’язнів луцького СІЗО. Відсирілі матраци, відсутність шибок, чоловіки сплять на металевих пружинних ліжках одягнені вкриваючись тонким пледом.

Журналісти зробили всі необхідні подання аби на власні очі побачити, як утримують тих, до кого застосовують презумпцію невинуватості.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook