Підприємство "Пан Курчак", яке належить нардепу-олігарху Сергію Мартиняку, знов знущається над мешканцями Нововолинська. Народний обранець вкотре довів, що йому плювати на своїх виборців, адже не облаштував своє виробництво необхідними фільтрами та очисними спорудами.

Читайте також: Терикони гноївки і гори смердючих ковбас. Це "Курчак" насвинячив?

23 квітня тимчасова депутатська комісія, яка перевіряє дотримання санітарних та екологічних норм на підприємствах Нововолинська, завітала на очисні споруди місцевого "Водоканалу" і була шокована – вода, яка подається в домівки людей, стала червоною через кров курей, що зливають із заводу "Пан Курчак", інформує Радар.

6 років тому мільярдер Сергія Мартиняк обіцяв, що його "зразкове" підприємство буде працювати за сучасними європейськими стандартами. Зокрема, мова йшла і про очисні споруди. Однак, завод приносить нардепу мільйонні прибутки, а місцевим мешкпнцям створює неабиякий дискомфорт. Раніше люди скаржились на жахливий сморід, який прийшлв з підприємтва мільярдера і повис над містом. Тепер до цього додалась і кривава вода.

Читайте також: Волиняни страждають через бізнес нардепа Мартиняка

Відзначимо, що у "Водоканалі" вже відкрито говорять про те, що ця кров птахів з заводу може вбити спеціальні бактерії в очисних спорудах, які переробляють нечистоти. В підсумку, брудні стоки потраплять у Буг. У свою чергу, екологічна служба заборонить відбір води і місто ризикує залишитись без водопостачання. До того ж, є великий ризик, що  Польща виставить величезний штраф за забруднення Буга.

Сергій Мартиняк, як і міський голова Віктор Сапожніков, не звертає увагу на такі дрібниці, поступово перетворюючи Нововолинськ та прилеглі села у зону техногенної катастрофи. Адже сморід і кривава вода можуть завдати серйозної шкоди здоров'ю людей.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter