Кандидати у президенти сплатили з виборчих фондів за рекламу на телеканалі "Україна" 260 мільйонів гривень, і це становить п'яту частину від витрат фондів усіх кандидатів. Про це під час прес-брифінгу розповіла аналітик з партійних фінансів руху "ЧЕСНО" Олена Нікуліна, повідомляє Укрінформ.

Читайте також: 29 березня мають відбутися дебати між Зеленським, Порошенком та Тимошенко

"Найбільше отримав телеканал "Україна", на якому вартість реклами є найбільшою і на якому досить активно замовляють (рекламу - ред.) політики, цей телеканал має високі рейтинги. Телеканал "Україна" отримав 260 мільйонів гривень – і це 23% від витрат усіх фондів кандидатів, це відчутна частка, п'ята частина витрат", – зазначила аналітик.

За її даними, телеканал "ICTV" отримав за передвиборчу рекламу 102 млн грн, "Інтер" – 100 млн грн, СТБ – 90 млн грн, "1+1" – 74 млн грн.

Читайте також: Порошенко відмінив свою агітацію на квітень – перед 2-м туром

"До першої десятки (за кількістю спрямованих від кандидатів коштів - ред.) увійшли три компанії, які не є телеканалами і не надають медіарекламу – це "Медіа-баїнг", "Високий замок" та "Інтерконтиненталь", які надають послуги з розміщення зовнішньої реклами та виготовлення друкованої продукції", – зазначила Нікуліна.

Вона також зауважила, що до ТОП-10 компаній, яким кандидати перераховували кошти з виборчих фондів, увійшов регіональний телеканал "Сфера-ТВ", який отримав за телерекламу 25 млн грн.

Нагадаємо, що ТРК "Україна" належить олігарху Рінаут Ахметову.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook