Кандидат в президенти Білорусі Світлана Тихановська, яка поcіла друге місце на виборах 9 серпня, покинула Білорусь і зараз знаходиться в Литві. Про це заявив міністр закордонних справ країни Лінас Лінкявічус в своєму Твіттері.

Читайте також: Криваві вибори у Білорусі: силовики б'ють, стріляють та затримують людей (фото, шокуючі відео)

"Світлана Тихановська у безпеці. Вона в Литві", – написав Лінкявічус в своєму твіттері.

Нагадаємо, що 9 серпня в Білорусі пройшли президентські вибори.

У ЦВК оприлюднили попередні результати виборів. Так, за чинного президента Олександра Лукашенка проголосували 80,23% виборців, за Світлану Тихановську – 9,9%, за Анну Канопацьку – 1,68%, за Сергія Черечня – 1,13%, за Андрія Дмитрієва – 1,04%, проти всіх – 6,02%.

9 серпня ввечері тисячі жителів Білорусі вийшли на стихійні акції протесту, сталися сутички з силовиками. У Мінську співробітники правоохоронних органів стріляли в протестуючих гумовими кулями.

У понеділок увечері 10 серпня протести поновилися. Силовики в Мінську відкрили вогонь по протестуючих. У МВС Білорусі підтвердили загибель одного з демонстрантів.

Кандидат у президенти відмовилася від участі в акціях протесту. За словами її прес-секретаря, Тихановська не хотіла б опинитися поруч зі своїм чоловіком, Сергієм Тихановським, у СІЗО. Тихановська заявила про те, що вважає себе переможцем минулих виборів, і закликала свого суперника, чинного президента Олександра Лукашенка, до переговорів.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook