Вже до кінця 2019-го року касові апарати в Україні замінять планшетами і смартфонами.

Читайте також: Україну заполонили фальшиві долари: як себе захистити

Для цього Державна фіскальна служба запустила нову електронну систему, яка вже зараз працює в форматі пілотного проекту. Про це розповів виконуючий обов’язки заступника голови ДФС України Євген Бамбизов, – передає fi.новини.

За його словами, проект e-Receipt повністю замінить систему РРОяк для платників, так і для адміністрування.

"По-перше, ми відходимо від старих касових апаратів, які дуже дорогі, адже їх ціна іноді досягає понад 20 тис. По-друге, ми відходимо від тривалої процедури оформлення цих РРО", – пояснив Бамбизов.

Читайте також: Волинянин продав своє авто за фальшиві долари (фото)

Він повідомив, що на сьогодні e-Receipt передбачає реєстрацію пристрою протягом 24 годин – тобто через добу цією системою вже можна користуватися.

"Ця система може бути встановлена на будь-який, більш-менш пристосований для цього телефонний пристрій на базі Android або iOS", – розповів чиновник.

За його інформацією, враховуючи абсолютну простоту нової системи, ДФС збирається ввести її для всіх платників податків – як для "спрощенців", так і для юридичних осіб.

"Пілот уже працює, великі платники податків першими залучаються до цього проекту, і потім ми будемо поширювати цю практику на всю країну", – повідомив заступник керівника ДФС.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter