Чоловік вимагав у волинянина написати розписку на 5 тисяч гривень, нанісши йому близько 100 ударів гумовою палицею, опускаючи голову у відро та надягаючи пакет, аби перекрити кисень.

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду Волинської області від 26 березня, повідомляє Інформаційне агенство "Волинські новини".

Читайте також: Як брали під варту відомого волинського кримінального авторитета "Алєню"

Як вдалося встановити суду, 10 січня 2018 року обвинувачений з метою незаконного заволодіння чужим майном із застосуванням фізичного насильства, небезпечного для життя та здоров'я потерпілого, вимагав передати йому 5 тисяч гривень. Зокрема, чоловік наніс потерпілому близько ста ударів гумовою палицею по тілу, опускав його голову у відро з водою, одягав пакет на голову з подальшим здушуванням шиї, чим обмежував доступ кисню до дихальних шляхів, тож потерпілий виконав вимогу і написав йому розписку на повернення грошових коштів на відповідну суму, яку у зазначений час мав принести в обумовлене місце, а саме до місця свого проживання.

Окрім того, обвинувачений викрав сумку та паспорти потерпілого, аби примусити того повернути неіснуючий борг.

Зауважимо, що потерпілий отримав легкі тілесні ушкодження, проте просив суду суворо не карати обвинуваченого.

Допитаний в судовому засіданні чоловік свою вину визнав повністю та неооспорював фактичних обставин злочину

Суд визнав його винним та призначив покарання у виді позбавлення волі на строк 5 років, проте на підставі ст.75 КК України звільнив його від покарання, якщо він протягом 3 років не вчинить нового злочину.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter