Сьогодні відбувся запланований круглий стіл, де колишні заступники міського голови обговорювали бюджет Луцька на 2018 рік. Прикметно, що жоден із трьох "експертів" не має базової економічної освіти, але сміливо шукають недоліки у документі, який розроблявся фахівцями відповідних відомств Луцької міської ради та обговорювався депутатами на профільній комісії.

Читайте також: Волинський ЦРУ: хто є засновником організації і що від неї чекати

В черговий раз підконтрольні олігарху Степану Івахіву ЗМІ опублікували одразу декілька статтей в, яких йдеться про нібито недоліки бюджету обласного центру. Та як виявилося згодом, думки горе-експертів, як завжди роздуті на пустому місці, проблеми підняті перед потрібними журналістами насправді нічого не варті.

Зокрема, Тарас Яковлєв стверджує, що перекидати гроші з міського бюджету на обласну інфекційну лікарню не доцільно. Хоча сотні лучан думають по іншому, як у соціальних мережах так і у ЗМІ люди обурювалися жахливим станом будівлі, та вимагали негайного вирішення цієї проблеми.

Варто згадати і шахрайське минуле пана Тараса, який займав посаду начальника відділу управління майном міської комунальної власності Луцької міської ради. Він був однією з головних дійових осіб у схемі розбазарювання нерухомості і землі в Луцьку. Вона працювала за формулою «орендував-відремонтував-купив». Тобто приміщення здавалось в оренду, орендар його ремонтував і купляв.

Інший горе-експерт, Сергій Григоренко стверджує, що процес об'єднання Луцька з прилеглими селами провалився, хоча саме він погрожував мешканцям Гіркополонківської сільради влаштувати транспорту ізоляцію з обласним центром, зупинивши у села рух маршруток. Також посадовець обіцяв заборонити селянам користуватися медпослугами в Луцьку та віддавати дітей у міські школи.

Репутація самого Григоренка дуже заплямована. Свого часу політик дозволив собі на засіданні міськвиконкому, сказати наступне:

«Жиди у XVIII та XIX століттях споювали українців, і підприємці, які торгують алкоголем – «новітні жиди», які, користуючись бідністю і складною ситуацією, споюють українців». Через це був виключений Юлією Тимошенко із «Батьківщини». 

Останній з сумнівних експертів, помічник Ігоря Лапіна Юрій Моклиця  стверджує, що рішення не фінансувати 27 школу - це абсурд, але він не згадав, що для завершення будівництва школи № 27 у Луцьку необхідне фінансування із держбюджету. В міській раді зауважують, що виділення коштів лише з казни Луцька не дасть бажаного результату. 

Варто згадати, що будучи на посаді заступника міського голови Юрій Моклиця вляпався в скандал із розчищенням берега річки Стир, на що було виділено понад 1 млн грн з міського бюджету, які були освоєні фірмою його друга. 

Нагадаємо, що до складу Волинського ЦРУ входять три скандально відомі "експерти" Тарас Яковлев, Сергій Григоренко та Юрій Моклиця. Весною цього року вони, зокрема, підписали ряд суперечливих документів і ініціювали зростання вартості проїзду у луцьких маршрутках до 4 гривень.

Хоча за підрахунками працівників відповідного відомства міськради та небайдужих лучан, навіть 3,50 було достатньою обгрунтованою ціною за проїзд у луцьких маршрутках до 4 грн, після чого покинули посади.

Зараз ці троє сумнівних експертів є проектом олігарха Степана Івахіва, для дестабілізації політичної ситуації у Луцьку.

Віталій Іщук

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook