Колишній Луцький міський голова Богдан Шиба за своєї каденції приймав неправомірні рішення, зокрема, брав кредити, за користування якими з міського бюджету довелося заплатити мільйони гривень. Про це ще у далекому 2014 році зазначив наступник Шиби, тодішній міський голова Микола Романюк. Під час сесійного засідання він звернув увагу на неправомірні рішення Богдана Шиби, які завдали місту чимало збитків. І попри всі свої помилки у керуванні містом, сьогодні, напередодні другого туру виборів, Богдан Шиба знову намагається позиціонувати себе справжнім господарником та продовжує роздавати лучанам порожні обіцянки.

Читайте також: Ледь не винесли з сесійної зали: як кандидат у мери Луцька Шиба переносив Центральний ринок

Покійний Луцький міський голова Микола Романюк під час сесії міської ради у 2014 році висловив невдоволення, що його звинувачують у неправомірних рішеннях, які були прийняті при попередніх керівниках міста. А саме мова йде про Богдана Шибу,  який керував містом із 2006 по 2010 роки. Про це у 2014 році інформували на сайті Луцької міськради.

"Я багато років стримував себе і не відповідав на різні закиди. Тепер не буду. Мені висловлюють претензії щодо рішення виконкому про виділення земельних ділянок на території парку імені 900-річчя міста Луцька, але воно прийняте ще у 2001 році.

Під час керівництва містом Богдан Шиба взяв 50 мільйонів гривень кредитів у банківських установах,  які тільки в цьому році вдалося повернути. За користування цими коштами прийшлося заплатити близько 27 млн грн. "77 мільйонів гривень обійшлися місту "піарні штучки", коли у бюджеті 30 мільйонів було лишніх", – наголосив Микола Романюк.

Крім того, для Луцького підприємства електротранспорту у лізинг було взято автобуси. 21 машина стоїть зараз під забором і не їздить.

"Це рішення обійшлося підприємству електротранспорту у 19 мільйонів гривень. З міського бюджету 3 мільйони та  ще 5 мільйонів дали на зарплату, а це  27 мільйонів. Як тільки взяли лізинг все полізло донизу і по сьогоднішній день ми витягуємо підприємство", – сказав він.

Читайте також: "Луцьк – лучанам": як Шиба-мер за безцінь розпродав землю міста (відео)

Нагадав тоді Микола Романюк і про дозволи на будівництво Голєвих на вулиці Данила Галицького.

"Бувши міським головою, ви підписали ці дозволи. Крім того, ви двічі підписували й розпорядження про перекриття руху транспорту цією вулицею у зв’язку з будівельними роботами. Я продовжив, адже ведеться будівництво, і за законом треба, щоб вулиця була перекрита. Та й за каденції Богдана Шиби приймалися рішення про продовження договорів оренди земельних ділянок з фірмою "Скорпіон-Сервіс" на торговому ряду між вулицями Кравчука та Карпенка-Карого. Потім ви поміняли свою думку і тепер це питання піднімаєте знову", – зазначив на сесійному засіданні у 2014 році Микола Романюк.

"Хай кожен відповідає перед Богом і людьми за свої дії", – наголосив він. 

Як ми уже повідомляли, кандидат на посаду Луцького міського голови Богдан Шиба, який уже керував містом із 2006 по 2010 роки, запам'ятався лучанам бюджетним дерибаном, відкатами та договорняками, зараз, після десятирічної перерви, вимальовуючи собі яскравий образ господарника, намагається повернути прихильність містян, аби знову зайняти таке довгожданне крісло.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook