У місті Ірпінь Київської області 19-річний хлопець намагався вбити свою колишню дівчину з її бойфрендом, а після затримання правоохоронцями скоїв самогубство у поліцейському відділку.

Читайте також: Відправив свої координати: хлопець написав коханій повідомлення і вкоротив собі віку

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції в Київській області.

Сталася подія у ніч проти 16 липня. Поліцію повідомили, що на одній з вулиць міста чути постріли. На місці події силовики з’ясували, що дівчині та хлопцю у голову стріляли з травматичної зброї. Обох постраждалих госпіталізували. Поліції вдалося оперативно встановити, що до скоєння замаху на умисне вбивство причетний 19-річний житель Гостомеля – колишній бойфренд постраждалої.

Протягом години його виявили і затримали у сусідньому Гостомелі. Під час огляду в нього виявили пістолет, а самого молодика у кайданках доправили до відділку. Там він звільнив одну руку, вихопив пістолет, погрожував зброєю, а потім вистрелив у себе.

"У приміщенні поліції чоловік невідомим способом звільнив одну руку з кайданок, потім вихопив пістолет і почав ним погрожувати правоохоронцям. Усвідомлюючи небезпеку та на підставі ст. 46 Закону України "Про Національну поліцію" поліцейські оголили табельну вогнепальну зброю. У цей час чоловік зі зброєю в руках раптово повернув пістолет до скроні і вистрілив собі у голову", − йдеться у повідомленні.

Медики не змогли врятувати 19-річного хлопця, за декілька годин він помер у лікарні.  Події, які відбувались у відділі поліції, зафіксовані камерами відеоспостереження.

"Для з’ясування всіх обставин події, надання правової оцінки діям працівників поліції створена спеціальна комісія. Наразі триває службове розслідування. Працюють співробітники ДБР та УВБ. Керівництво поліції області взяло на особистий контроль", − додали у поліції.

Читайте також: Народний артист України вчинив самогубство, викинувшись з вікна багатоповерхівки

Наразі відкриті кримінальні провадження за  ч. 2 ст. 15 (замах на злочин), п. 1 ч.2 ст. 115 (умисне вбивство) та ч. 1 ст.  345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook