Відомий у Рівному адвокат Валентин Дупак на своїй сторінці у Facebook поділився одним з випадків у своїй практиці. Події розгорталися у середу у Здовбиці. 

Читайте також: В Україні хочуть повернути призов до армії з 18 років

За повідомленням Валентина Дупака, у середу вздовж паркану призовного пункту у Здовбиці Здолбунівського району перебували батьки юнаків. За словами батьків, цих хлопців забрали просто з вулиці, когось біля  магазину, когось вивели з роботи без попередження роботодавця, повідомляє "РадіоТрек".

Власне батьки двох хлопців і звернулися за допомогою до адвоката. Валентин Дупак повідомляє, що є хлопці, які перебувають у призовному пункті уже 8 днів, й людей утримують проти їх волі.

"Люди, що стоять вздовж паркану у Здовбиці (призовний пункт) – це батьки дітей, яких незаконно, без документів, повісток та комісій забрали на службу. Не дивлячись на наявні медичні документи, протипоказання, направлення на лікування у лікарню на стаціонар – ці хлопці визнані комісією здоровими (хоча з їх слів таку комісію не проходили). Людей утримують проти їх волі. Декого тримають вже 8 днів у цьому приміщенні. На контакт комісари не йдуть", – повідомляє адвокат.

Про цей випадок уже повідомили представника уповноваженого з прав людини у Рівненській області. До місця події викликали й поліцію.

Читайте також: Матері вивезли сина просто на польову дорогу: "випадкова" смерть волинського резервіста

Валентин Дупак зазначає, що виступає захисником двох хлопців, яких утримують у призовному пункті. При цьому ці молоді люди мають патології й наявні медичні довідки й висновки експертизи.

Проте, в ОК "Захід" заявили, що дана інформаціє є неправдивою. Ба більше – це брехня та маніпуляція.

"Жодного… Жодного... Жодного призовника громадянина Україна насильно в Здовбиці не утримують. Офіційно заявляю, як начальник прес-служби Оперативного командування "Захід". Це неправдива інформація, це просто маніпуляція інформацією. Це просто ввід в оману наших громадян. Я вважаю, що це, можливо, навіть ставить під зрив виконання осіннього призову на строково-військову службу", – заявив начальник пресцентру Анатолій Прошин.

Спростовує Анатолій Прошин і дані про те, що призовникам начебто не присилали повістки. Каже, роблять це публічно, іноді навіть за участю телеканалів. В ОК "Захід" вкотре наголосили, що призовників у зону проведення ООС не відправляють, вони проходять службу лише у пунктах постійної  дислокації військових частин.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter