Керівник Офісу Президента Андрій Богдан під час брифінгу 30 липня розповів, що йому відомо про багатьох кандидатів на посаду прем'єр-міністра, однак точно не знає, хто з них переможе.

Читайте також: Які обіцянки надавали українцям партії у новій Верховній Раді

Про це він зазначив, відповідаючи на запитання журналістки AFP, пише "24 канал"

"Треба зрозуміти, що процедура прописана законом. І скільки би ми тут з вами не гадали – а я в такій же ситуації, як і ви, живу – я знаю більше кандидатів, але яке рішення прийме президент, я не знаю", – сказав керівник ОП.

"Треба взагалі зрозуміти, що в нашій команді всі рішення приймає президент. І різні чутки та домисли не мають жодної реальності. Він проводить співбесіди, він зустрічається з багатьма людьми, зокрема, це кандидатури на відповідні міністерства і на відповідні центральні органи державної влади", – наголосив Богдан.

Читайте також: Гройсман повідомив, коли його уряд піде у відставку

Також він підкреслив, що кандидатуру прем'єр-міністра президенту вносить саме коаліція фракцій.

"Якщо буде створена коаліція фракцій, то це одна система координат. Тоді має бути коаліційна угода. Тоді мають бути прописані ініціатори рішень, противаги. Певна коаліційна рада, яка обговорює ті чи інші – і кадрові, зокрема – питання. Якщо це буде монофракція – інше питання. Проте в будь-якому випадку така людина має зустрічатися з депутатським корпусом, говорити свої побажання, говорити ідеї, які в нього в голові, говорити свої моральні принципи. І це не буде виключно рішенням президента. Хоча дуже велика частина відповідальності лягає саме на нього", – пояснив керівник ОП.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook