Безконтрольне паркування автомобілів у центрі Луцька і не тільки – ця проблема непокоїть як пересічних мешканців, так і міську владу. За те, щоб працівникам Департаменту муніципальної варти дозволили затримувати автомобілі та штрафувати водіїв за неправильне паркування, голосували на виконкомі Луцької міської ради.

Читайте також: У Луцьку "аси паркування" знищили "зелену" прибудинкову територію (фото)

Збільшувати кількість місць для паркування автомобілів потрібно – щоб додатково наповнювати бюджет обласного центру Волині. Про це говорили на засіданні виконавчого комітету Луцької міської ради. Виконувач обов’язків керівника комунального підприємства "АвтоПаркСервіс" Аркадій Соломатін розповів, що в Луцьку мають встановити три паркомати. На парковках, що існують мають встановити спеціальні таблички.

В ході обговорення член виконкому Ігор Алєксєєв зазначив – ситуацію з парковочними місцями – особливо в самому центрі міста – потрібно змінювати.

"Ситуація з парковками в Луцьку стрімко стає критичною. Мені особисто доводиться ходити робити зауваження людям на центральній площі, які дозволяють собі паркуватись просто перед в’їздом в Драмтеатр. Тупо людина приїжджає і паркується перед Драмтеатром. Я розумію, що поліція не встигає. Ми уповноважим муніципальну варту зайнятись цим процесом", – зазначає Ігор Алєксєєв, член виконкому ЛМР.

Читайте також: "Свідомий" гральний бізнес депутата Покровського у Луцьку: як він працює

Громадський діяч нагадав про свою пропозицію відрегулювати паркування в центрі міста кардинально.

"Взагалі обмежити і заборонити паркування автомобілів в принципі в центрі міста – як це є в багатьох європейських столицях. Тобто в’їзд в центральну частину, а тим більше – паркування фізично заборонено", – пропонує Алєксєєв.

Таких кардинальних заходів поки вводити не будуть, а от посадові особи, які будуть стежити за дотриманням правил паркування – з’являться. Точніше, це робити уповноважать Департамент муніципальної варти Луцької міської ради – за це проголосувала більшість членів виконкому.

"Вже закуплені сервери, є закуплена техніка – фото, відеофіксація – та, що прописана в даному законі, почне діяти – після прийняття всіх цих документів – як на виконкомі, так і міською радою. В виділених місцях паркування Департамент ЖКГ працював весь зимовий період – з настанням сприятливих погодних умов будуть визначені і паспортизовані парковки під ці місця – разом з розмітками, разом з знаками", – каже Григорій Недопад, перший заступник Луцького міського голови.

З новою технікою відбуватиметься фото і відеофіксація порушень – і інспектори з паркування складатимуть відповідні протоколи.

Детальніше у сюжеті ТРК "Аверс"

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook