Національна академія наук – держава у державі, це спадок, що лишився нам із Радянського Союзу. Це величезні комплекси, тисячі будівель та сотні тисяч гектарів землі. У власності та на утриманні держави. Поки що.

Читайте також: "Укрспирт" намагається підвищити ціну на сировину для легальних виробників на 20%

Окрема розмова про так званих доньок НАН – сьогодні ми зосередимось на землях аграрної академії наук. Адже бажаючих привласнити собі за безцінь чорноземи, що у віданні академії, а особливо у передмісті Києва – багато, повідомляє 24 канал.

Аби лише "потрібні" чиновники вчасно узгоджували та ставили підписи там, де "треба", керівництво Академії "не помічало" махінацій, а незгодні із дерибаном активісти – позакривали роти.

Та коли одна із ланок дає збій, події починають розвиватися за іншим сценарієм. А крадіжку, яку хотіли зробити таємною та нібито законною, починає розслідувати НАБУ.

Слідчі НАБУ зараз розслідують як, змовившись, чиновники вивели з державної власності ні багато, ні мало – 100 гектарів землі у селі Гатне – у передмісті Києва.

Взагалі-то на цих площах мали б проводитись наукові дослідження, вирощуватись нові сорти рослин. Але чорноземи академії наук магічним чином стали приватними. Скоріше за все незабаром тут будуватимуть нові житлові комплекси.

"Мова йде як про службових осіб НААН, так і про службових осіб Держгеокадастру у Київській області, управління геокадастру у Києво-святошинському районі і Гатненської сільської ради. Президія НАН приймала рішення не погоджуючи їх з Кабінетом міністрів про передачу цих земельних ділянок у приватну власність", – розповіла спікер НАБУ Світлана Оліфіра.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook