До депутата Волинської обласної ради звернулася директор комунального підприємства "Санаторій матері і дитини "Пролісок" Оксана Бугайчук з проханням допомогти розібратися в ситуації щодо відчуження земельних ділянок, на яких знаходиться підприємство та приміщення адмінбудинку, що є частиною санаторію. Про це Ігор Лех повідомив у своєму запиті, підтриманому на 23 сесії.

Читайте також: Через скандали у "Проліску" депутатів Волиньради викликають на допит

"У 2009 році підприємству було видано державні акти на право постійного користування земельними ділянками загальною площею 8,63 га для розміщення об'єктів оздоровчого призначення в межах Грем’яченської сільської ради Ківерцівського району Волинської області (кадастрові номери земельних ділянок: №0721881300:04:000:0850 та №0721881300:04:000:0851).

У 2015 році без погодження засновника – Волинської обласної ради, за відсутності відповідного рішення сесії, одну із двох вказаних вище земельних ділянок, а саме земельну ділянку площею 8,1888 га, було поділено на дві земельні ділянки площею 7,9299 га та 0,2589 га.. та припинено право постійного користування комунальним підприємством. Власником цих земельних ділянок без достатніх правових підстав стала Грем’яченська сільська рада Ківерцівського району Волинської області.

Читайте також: Скандальна екс-директор санаторію "Пролісок" намагається повернутись на посаду

Аналогічна ситуація і з приміщенням адмінбудинку, що є частиною санаторію.
Так вказане приміщення без погодження засновника – Волинської обласної ради, за відсутності відповідного рішення сесії, та без належних правових підстав перейшло у власність Грем'яченської сільської ради Ківерцівського району Волинської області.

Враховуючи вищевикладене, прошу Вас вжити заходів щодо невідкладної перевірки викладеної у запиті інформації, та перевірити на відповідність чинному законодавству України дії посадових осіб причетних до відчуження майна громади Волинської області", – йдеться в запиті Ігоря Леха.

Читайте також: Мародерство, помножене на жлобство і жадібність Порошенка: куди зникли сервери і монітори з АП

Депутат обласної ради Михайло Імберовський додає: "8 га землі, яка належала санаторію, а отже громаді Волині, дивним чином опинилася у власності Грем'яченської сільради! Басейн, побудований за кошти ЄС і громади Волині, теж там.

Прослідковується явне зловживання попереднього керівника (Валентини, – ред.) Касарди, звичайно не без відома керівництва ради попереднього скликання, і спроба рейдерського захоплення санаторію!

Хтось монітори і сервери тирить, а хтось хотів санаторій. Не дозволимо!"

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook