Депутат Волинської обласної ради, перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик скерував правоохоронцям області депутатське звернення за фактом побиття людей біля храму у Четвертні Маневицького району.

Читайте також: На Волині священик УПЦ МП разом з помічником жорстоко побили прихожан ПЦУ, постраждалі в лікарні

Про це Олександр Пирожик написав на своїй сторінці в мережі Фейсбук, передає "Волинь. ua".

Зі слів Олександра Пирожика, у Провідну неділю, 5 травня 2019 року, він побував у селі Четвертня, де вшанував на місцевому кладовищі пам'ять померлих родичів. Поспілкувавшись із представниками громади, яких на кладовищі зібралося декілька сотень, впевнився в тому, що справу про жорстоке побиття людей поблизу храму в Четвертні необхідно брати під особливий контроль. У результаті скерував депутатське звернення начальнику ГУ НП у Волинській області Петру Шпизі та прокурору Волинської області Віктору Швидкому.

"Як вважають місцеві мешканці, на районному рівні комусь вигідно применшити масштаби та реальні наслідки злочинних діянь, звести все до дрібного локального непорозуміння, а не злочину проти особи (двох осіб), вчиненого групою осіб. 

Про це зокрема мені стало відомо із розмов з місцевими мешканцями 5 травня 2019 року, під час Поминальної неділі в селі Четвертня", – написав Олександр Пирожик.

У зверненні також ідеться про те, що до нього з відповідною адресною заявою звернулася дружина одного з потерпілих Степанія Підвальна. Зі слів чоловіка вона описала, як саме відбувалося це групове побиття. 

"Зі слів заявниці чітко вбачається, що факт побиття містить ознаки не лише групових злочинних діянь (одні тримали за руки, інші били), а й множинності та повторюваності (коли чоловік вирвався, його наздогнали і продовжували бити ногами, аж до втрати свідомості). Особливо вражає те, що, зі слів потерпілого, нападники припинили побиття тільки після того, як хтось вигукнув: "Хватить, він вже готовий", – пише Олександр Пирожик. 

Окрім того, на думку Олександра Пирожика, потребують окремої перевірки викладені в заяві відомості про те, що в потерпілого виявлені множинні травми (переломи ребер, травми колінного суглобу, забиття грудини та черевної порожнини, через що потерпілий не може повноцінно їсти). Тим часом, зі слів заявниці, маневицькі правоохоронці чомусь розслідують лише версію за фактом нанесення потерпілим усього-на-всього лише легких тілесних ушкоджень.

Читайте також: З'явилось відео жорстокого побиття священиком УПЦ МП прихожан ПЦУ на Волині

Відтак, Олександр Пирожик звернувся до Петра Шпиши та віктора Швидкого з проханням Здійснити перевірку відомостей, викладених у заяві гр. Підвальної С.М., та вжити вичерпних заходів щодо забезпечення повного, всебічного, об’єктивного і неупередженого розслідування всіх обставин справи, належного опитування свідків інциденту, встановлення реального ступеня завданих потерпілим травм та наслідків побиття, здійснення необхідного юридичного супроводу ходу розслідування органами прокуратури. 

Депутат просить також обласних правоохоронців взяти хід розслідування по цій справі під особистий контроль, а про хід розслідування, вжиті заходи та процесуальні дії, їх результати та висновки по цій справі належними чином інформувати його та заявників, представників потерпілої сторони.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook