Потруєна трава перед сінокосом, хворі корови, випадки кишкових захворювань у дітей – така катастрофічна ситуація виникла у селі Заболоття, що на Ратнівщині.

Читайте також: Невідома фірма викопує нафтопровідні труби на Ратнівщині, знищуючи ліси

А все через те, що приватна фірма "Волинь агро груп" без відома селян обробила хімічними сполуками майже 200 гектарів землі.

Про це йдеться в сюжеті ТРК "Аверс".

У місцевій РДА виправдовуються, мовляв давали дозвіл приватникам господарювати на невитребуваних паях, однак ніхто із владців не може пояснити, як же під "трутку" попали наділи, які мають своїх господарів. Голова ОТГ у свою ж чергу уникає спілкування та просто ховається від людей.

У 20-их числах травня на зеимельних наділах, де громада селища Заболоття спокон віку випасає корів, з'явилася спецтехніка та в один момент злила труткою близько 200 гектарів поля. Селяни, які випадково опинилися на місці, зчинили галас та викликали депутата селищної ради і змусили припинити роботу невідомої їм фірми. Вони просто лягли під колеса техніки, щоб не дати труїти землю, на якій у той момент паслося близько 100 корів. 

Своєю агресивною поведінкою заболоттяни налякали працівників фірми і ті втекли, а свою техніку забрали уже вночі.

Селяни кажуть, що відразу із цією проблемою звернулися до голови ОТГ Валерія Свіжевського. Однак той, замість того аби розібратися у ситуації, просто тікає від селян. Очільник вже двічі обіцяв провести збори громаді, однак жодного разу не з'являвся до жителів села. Від так, люди зробили висновки, що він добре знав про незаконні роботи приватника та просто закрив на це очі. Хто дозволив у такий спосіб хазяйнувати на землях, якими володіють селяни, наразі відповісти не може ніхто. Громада опинилася сам на сам із бідою.

Насьогодні, кажуть жителі села, корови, які були в той день на тій злощасній землі, хворіють, а їхні власники не мають де заготовити на зиму сіна. Окрім того люди розповіли, що діти, які вживали молоко цієї худоби, скаржилися на погане самопочуття. 

Читайте також: Чим запам'ятались волинянам голови РДА, призначені Володимиром Гунчиком

На чергові збори селищної ради приїхав депутат Волинської облради Михайло Імберовський, а обраний людьми голова ОТГ вчергове кудись зник із села. Обласний обранець, ознайомившись із проблемою, допоміг людям скласти звернення від імені селян до голови обласної ради Ігоря Палиці та голови облдержадміністрації Олександра Савченка із проханням розібратися в ситуації та притягнути винних до відповідальності.

Детальніше дивіться в сюжеті:

  

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter