Високий рівень інфікування коронавірусом на Волині пов'язано із тим, що люди нехтують самоізоляцією та приховують інформацію про коло контактних осіб. Також, велика кількість людей із легкою формою COVID-19 продовжує ходити на роботу.

Читайте також: Мали супутні захворювання: чим хворіли померлі волиняни з коронавірусом

Про це під час брифінгу з питань протидії та поширення коронавірусної інфекції розповіла головна державно-санітарна лікарка області Наталія Янко.

З її слів, протягом останнього тижня вдалося локалізувати спалахи COVID-19 у Любешівському, Ратнівському, Маневицькому районах та в місті Ківерці.

"Високий рівень захворюваності можна пов’язати із нехтуванням громадянами самоізоляцією в сімейному колі, приховування інформації щодо контактів. Окрім того, внаслідок легкого перебігу захворювання хворі можуть відвідувати роботу, тим самим заражаючи велику кількість людей", – пояснила медик.

Читайте також: Коронавірус на Волині: в області показники тестування – одні з найвищих в Україні

Водночас, з її слів, станом на сьогодні у МОЗ є чіткий механізм тестування на COVID-19.

"Сьогодні запроваджено метод тестування шляхом імуноферментного аналізу. У нас є 18 закладів, які можуть проводити ІФА-тестування. З певною періодичністю ми тестуємо медиків, поліцейських, працівників лабораторного центру, які можуть мати контакти із хворими або зі збудником", – розповіла лікарка.

Нагадаємо, станом на 13 липня в області зареєстровано 3071 випадок COVID-19. Одужало 1618 осіб. 72 випадки хвороби завершились летально.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook