Співробітники департаменту кіберполіції із залученням спецпризначенців КОРДу проводять санкціоновані обшуки в офісі забороненої Компартії України Петра Симоненка та вилучають речові докази.

Читайте також: Батько знімав порно з 8-місячною донькою на Житомирщині (Фото)

Про це Українській правді повідомив речник Національної поліції Ярослав Тракало.

Він пояснив, що правоохоронці попередньо встановили ІП адресу і місцерозташування ресурсу з доменом kpu.ua, на якому було виявлено факти виготовлення та поширення комуністичної символіки, забороненої українським законодавством.

"В ході обшуків поліцейські виявили на комп’ютерах працівників офісу матеріали, які були поширені на сайті kpu.ua. За результатами проведення слідчих дій вилучається комп’ютерна техніка та змінні носії інформації, які будуть направлені на експертизу", – повідомив Тракало.

З його слів, також поліція встановила осіб, які мали доступ до адміністрування вказаного сайту.

"Цих громадян наразі опитують правоохоронці. За даними фактами розпочато кримінальне провадження за ч.2 статті 436-1 ККУ "Виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів", – додав Тракало.

Читайте також: Росія готує проти України потужну кібератаку, – кіберполіція

Речник поліції нагадав, що за вчинення цих злочинів загрожує покарання до 10 позбавлення волі з конфіскацією або без неї.

Наразі сайт партії Петра Симоненка не працює.

Сам Симоненко повідомив, що підставою для закриття сайту є розміщення на ньому фотографії першого секретаря ЦК Компартії України Володимира Щербицького.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter