Фільм Ахтема Сеїтаблаєва "Кіборги", який вийшов в український прокат 7 грудня, продовжує встановлювати рекорди. Про це на своїй сторінці у Facebook написав очільник  Державного агентства з питань кіно Пилип Іллєнко.

За результатами третього вікенду загальні касові збори "Кіборгів" склали 19 млн 348 тис. 846 грн.

"Фільм подивилися 263 707 глядачів. Знову рекордний результат!", – написав Іллєнко.

Як відомо, "Кіборги" – повнометражний художній фільм режисера Ахтема Сеїтаблаєва про оборону Донецького аеропорту під час війни на Донбасі. Сценарій написала Наталія Ворожбит.

Кінострічка є одним з переможців 8-го конкурсного відбору Держкіно та отримала державну фінансову підтримку на 50 % собівартості фільму в розмірі майже 24 мільйонів гривень. Загальна вартість кінофільму оцінюється в майже 48 мільйонів гривень.

Прем’єра кінокартини в Україні відбулась 6 грудня 2017 року – в День Збройних сил України. У прокат фільм вийшов 7 грудня.

Бійці АТО, які вже переглянули фільм, вважають, що він вийшов досить реалістичним. Тому дивитися його людям, які пройшли справжні бої, дуже важко. Користувачі українських соцмереж пишуть, що стрічка "Кіборги" мало не стане "українським "Апокаліпсисом сьогодні" чи "Тонкою червоною лінією" про війну на Донбасі. Щоправда, не в антивоєнному, а скоріше патріотичному ракурсі.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook