За два місяці цього року зафіксовано спад дорожньо-транспортних пригод та смертності на дорогах у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Серед найголовніших чинників, які вплинули на таку статистку – запуск дорожньої патрульної поліції, обмеження руху до 50 км/год та превентивні заходи.

Читайте також: МОЗ хоче зменшити кількість хвороб, з якими заборонено керувати авто

Про це повідомляє прес-служба МВС.

Як розповів заступник голови Національної поліції, керівник патрульної поліції Олександр Фацевич, за перші два місяці цього року в країні зареєстровано 21,5 тисяча дорожньо-транспортних пригод. Це на 4,2 тисячі менше, аніж у січні-лютому минулого року.

Серед них 2888 ДТП з потерпілими, проте як у минулорічний період таких ДТП було понад 3,1 тисячу. У цьогорічних дорожньо-транспортних пригодах 363 людини загинуло, 3787 осіб травмовані.

Для зменшення кількості дорожньо-транспортних пригод було прийнято рішення збільшити кількість поліцейських на дорогах. Тому із 17 лютого на найбільш проблемних ділянках трас міжнародного та державного значення безпеку забезпечує 210 екіпажів дорожньої патрульної поліції.

Зараз ці екіпажі обслуговують близько 7 тисяч кілометрів доріг міжнародного та державного значення.

В обласних центрах, містах, сільській місцевості службу несуть працівники підрозділів Департаменту патрульної поліції. У межах своїх зон оперативного реагування вони здійснюють контроль за дотриманням правил дорожнього руху, реагують на правопорушення, здійснюють превентивні заходи.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter