Кількість, людей які захворіли на цю хворобу, збільшилася в 70 разів порівняно з минулим роком, - повідомляє ТСН.

За статистикою Міністерства охорони здоров’я, станом на 1 листопада 2017 року.

Читайте також: Луцькі медики попереджають про небезпеку вірусу кору

"Про епідемію не йдеться". Супрун закликала батьків прищепити дітей від кору
в Україні на кір захворіла 2381 людина. Здебільшого це діти, проте реєструється багато випадків захворювання і серед дорослих.

За словами першого заступника міністра охорони здоров'я Уляни Супрун про епідемію кору зараз не йдеться: “Ні, епідемії немає”.

Вона також зазначила, що в Україні слід вийти на рівень більше 95% щеплень від кору. До того ж, вона додала, що на сьогодні усі області забезпечені необхідними вакцинами.

Зазначається, що найвищі показники захворювання у західних регіонах та Одеській області, що поступово поширюються на інші регіони. За статистикою МОЗ, за 10 місяців 2017-го в Івано-Франківській області захворіли 877 людей, у Закарпатській – 265, Львівській – 61, Тернопільській – 96, Одеській 767. В інших регіонах реєструвались поодинокі випадки, окрім Луганської. За інформацією МОЗ, у Києві зафіксували 53 випадки кору, для порівняння минулого року за цей період захворіли лише двоє.

З усього числа людей, які захворіли на кір, 1804 – це діти до 17 років. Найуразливіші вікові групи дітей - до 1 року, 1-4 років та 5-9 років.

Головна причина спалахів кору — низький рівень охоплення вакцинацією. Більшість захворілих – понад 86% – це люди, які не були повністю захищені щепленням (двома дозами вакцини проти кору, краснухи і паротиту КПК).

Двоє дітей в Одеській області померли від ускладнень. Зауважимо, що наразі ЗМІ повідомляють про п’ятьох померлих, з них троє дітей.

Одещина

Загалом в Одеській області зафіксовано 767 випадків захворювання на кір, згідно зі статистикою МОЗ.

Також, в Одесі через спалах кору вирішили на тиждень подовжити шкільні канікули. Про це повідомили у Департаменті освіти і науки Одеської міської ради, посилаючись на рішення штабу з НС.

Зазначається, що всім школам міста рекомендовано подовжити канікули для зменшення контактів між дітьми в можливий інкубаційний період, а також, щоб батьки змогли провести вакцинацію дітей.

Читайте також: Влада має право не пускати до шкіл дітей без щеплення від кору - адвокат

У департаменті наголосили, що станом на початок січня 2018 року в Одесі з середини квітня (початок спалаху) діагноз "кір" поставлено понад 700 особам, показник захворюваності - 67,4 на 100 тис. населення. З них 63% (423 особи) - діти. Від ускладнень кору в місті померло 5 осіб, в тому числі троє дітей.

Київська область

Епідеміологічна ситуація із захворюванням на кір у столиці України погіршується. Від початку 2018 року зафіксовано 54 випадки кору у мешканців Києва, серед яких 43 дитини. Про це повідомляє прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби у місті Києві.

"За попередніми даними майже всі хворі були не щеплені проти кору через відмову. Хворіють діти різних вікових груп. Серед дітей дошкільних навчальних закладів зареєстровано 11 випадків, серед школярів 21 випадок. Також зареєстровано 1 випадок у вчителя початкової школи", - йдеться у повідомленні. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook