За останній тиждень проти кору вакциновано близько 1,5 тис. маленьких волинян.

Читайте також: 3 мільйони у кишеню: поліція розслідує розкрадання коштів головним медиком Волині (відео)

Ситуація із захворюваністю на кір у Волинській області дещо стабілізувалася, хоча ще залишається напруженою, – повідомили у  відділі інформаційної політики Волинської облдержадміністрації. 

Продовжують реєструватися спалахи та сімейні вогнища. Саме тому започаткували проведення міжвідомчих нарад під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Світлани Мишковець, на яких детально аналізують ситуацію щодо захворюваності на кір, обговорюються спільні заходи оперативного реагування на спалахи захворювання у закладах освіти області.

Перш за все, організовано роботу серед батьківської громадськості та у колективах працівників закладів загальної середньої та дошкільної освіти щодо проведення щеплень учням та працівникам виїзними тимчасовими пунктами у закладах освіти Горохівського, Ківерцівського, Рожищенського та Луцького районах.

Читайте також: На Волині через релігію батьків діти захворіли на кір

Як результат, за оперативними даними у листопаді-грудні вакциновано близько 1,5 тис. дітей. Однак, через сезонні вірусні захворювання (грип, ГРВІ та ін.), проведення щеплень для дітей, батьки яких дали згоду на вакцинацію, відтерміновується за медичними показниками.

Зокрема, станом на 11 грудня 2018 року найбільше хворих зареєстровано в Луцькому, Горохівському та Ковельському районах, а також в містах Ковель і Луцьк. Із загального числа захворілих за тиждень понад 45% госпіталізовано, інші лікуються амбулаторно. Перебіг захворювань переважно середнього та легкого ступеня важкості.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter