Приватна клініка Eurolab відомого бізнесмена Андрія Пальчевського приховала від санітарних служб інформацію щонайменше про 4 позитивні результати тестів на коронавірус.

Читайте також: "Деякі особи наживаються на здоров'ї людей під час епідемії коронавірусу", – волинський нардеп

Як повідомляють джерела OBOZREVATEL у правоохоронних органах, їх здали четверо українців після нещодавних відвідин Куршевеля.

За даними нашого співрозмовника, станом на 23 березня троє з чотирьох пацієнтів перебувають у реанімаційному відділенні Олександрівської лікарні, їхня життєдіяльність підтримується апаратами штучного дихання.

"Формально, тести відправили на повторне дослідження до Німеччини, і вони там дали очікувано позитивний результат. Щоправда, німці відправили відповідь не лише до Eurolab, але й санітарним службам нашої держави. Тому тепер до Пальчевського багато запитань, адже ці всі селебрітіс, вони публічні і не бідні люди, у них охоронці, водії, прислуга, діти, і поки Eurolab протягом 4-х днів приховував дані тестів, чимало людей заражалися. Тепер треба перевіряти десятки людей", – зазначили співрозмовники.

Читайте також: Волинь отримала експрес-тести для виявлення коронавірусу та захисні костюми для медперсоналу

Також, приватні лабораторії в Україні, які приховали результати тестів на коронавірус, будуть притягнуті до кримінальної відповідальності. Про це заявила керівниця відділу аналітичного етапу в мережі лабораторій Синево "Оксана Небильцова на брифінгу у вівторок, 24 березня.

"Щодо результатів всі лабораторії незалежно від статусу, які мають дозвільні документи, зобов'язані інформувати згідно з законодавством. Приховування такої інформації незалежно від форми власності – це кримінальна відповідальність", – пояснила вона.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook