Відомий адвокат Вадим Володарський опублікував на своїй сторінці в соціальній мережі розгорнутий опис ситуації, що виникла внаслідок використання "євроблях".

Читайте також: Бензин в Україні подешевшає найближчим часом – експерти назвали ціну

На думку Вадима Володарського, в законодавстві України є серйозний пробіл, завдяки якому можна безкарно використовувати в нашій країні нерозмитнені автомобілі на іноземній реєстрації. Але користувачеві "євроблях" потрібно добре знати юридичні аспекти такої експлуатації, щоб не стати жертвою високих штрафів. Також слід врахувати можливі витрати на правовий захист, цитує експерта mashyna.com.ua.

Експерт вважає, що ситуація з "євробляхами" вимагає юридичного врегулювання, але репресивні дії з боку влади вважає малоймовірними (особливо до виборів). Вадим Володарський впевнений, що суть виниклої ситуації полягає в занадто високих митних платежах, заборонах на ввезення автомобілів старших ніж 2010 року випуску та інші обмеження, які змушують людей шукати прогалини в законодавстві й ризикувати своїми грошима.

"Доти, доки ці проблеми не будуть вирішені, а обмеження зняті, – громадяни цілком прогнозовано будуть шукати шляхи ці обмеження обійти" – говорить експерт.

На його думку, державі давно час відмовитися від політики протистояння з мільйонами автомобілістів в цьому питанні. Якщо виключити силовий, або репресивний сценарії, то врегулюванням цього питання має стати лібералізація митного законодавства, яка неминуче призведе до здешевлення автомобілів в Україні.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter