Колись був двір, а тепер автострада. У Луцьку відремонтована територія біля дому перетворилась на дорогу для легкового та вантажного транспорту, та байдуже, що дорога завширшки лише 3 метри. Водії не їдуть, а мчать транзитною вулицею, а буквально за крок від цього автобану граються діти. 

Читайте також: Лучани просять запровадити квитки на всі види міського громадського транспорту

Про це йдеться у відео-сюжеті телепрограми "ДжеДАІ".

Свою стометрівку жителі вулиці Сагайдачного 20 жартома називають "автобаном". Транспорт тут курсує майже без інтервалів. Ані вузький проїзд, ані перехожі, ані камери спостереження порушників спокою не лякають. Жвамим рух під будинком став, коли тут поклали новий асфальт, а ще з початком будівництва сусідньої "висотки". Водії вирішили, що доправляти пісок і цеглу буде вигідніше двором, ніж в об’їзд. Люди було навіть перекрили їм шлях клумбою, та простояла вона недовго.

"Ми перекрили, але сьогодні нам забрали цю клумбу, завдяки якій люди хоч відпочили тиждень", − розповідає голова ОСББ Людмила Гладун.

Ходіння чиновницькими коридорами мало допомагає. Єдине, на що спромоглася влада, покласти лежачого поліцейського, проте це ситуацію не рятує. Через двір із двома заїздами і далі мчить вантажний та легковий транспорт.

Читайте також: У Луцьку відома фірма на фестивалі продавала сиру продукцію

Проблеми мешканців двору-транспортного коридору комунальники розуміють, та вирішити, кажуть, не можуть.

"Відповідно до пожежних норм там завжди має бути два доїзда на вулицю. Мешканці не мають права городитися і забороняти рух автотранспорту по даній території", − наголосив Юрій Крась, директор департаменту житлово-комунального господарства.

Ще й нагадують, за перешкоджання проїзду транспорту передбачена відповідальність. Якщо на вулиці знову з’явиться клумба, комунальники обіцяють викликати поліцію. Будинок тим часом вкривається тріщинами, а ваговози у 10 тон лякають дітей.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter