Історію нелюдського знущання над твариною описали у соцмережі та оприлюднили фото.

Читайте також: Живодер з Луцька хоче з'їсти власного пса (відео)

Трапилося все вчора, 06 червня, ввечері у селі Чорна Тиса, що на Рахівщині, так стверджують у групі "Чорнотисянський рідний край" у Фейсбук.

Як ідеться у дописі, мешканець цього села, колишній працівник лісового господарства, помічник лісничого, який на даний час вже на пенсії Максим'юк Василь Васильович, будучи на підпитку та мабуть в поганому настрої, зловив коня, що пасся на березі річки, прив'язав до власного автомобіля марки УАЗ (бортовий) та почав тягати ні в чому невинну тварину по асфальту.

Також у дописі йдеться про те, що кінь впирався так, що позбувся всіх підков та стер собі всі боки разом зі шкірою (це видно на фото).

"Тепер багатодітна сім'я – батьки з п'ятьма неповнолітніми дітьми, не знають що робити з побитою твариною, який можливо, а може і насправді заробляв їм на кусок хліба", – з гіркотою пишуть у групі.

Так, вчора, близько 20:00 години, до правоохоронців звернувся власник тварини, який заявив про факт жорстокого поводження з твариною.

На місце виїхали правоохоронці, які попередньо з’ясували, що за заявою чоловіка, його знайомий, якого він вказав ім’я та прізвище, познущався з його коня.

Читайте також: Волинянка знущається над власною донькою

Наразі відібрані всі свідчення, оглянуто тварину. Відкрито кримінальне провадження по статті 299 ККУ.

Згодом, стало відомо, що скаліченому від рук нелюда коню на Закарпатті готові допомогти небайдужі. 

Як завзначила прес-служба Закарпатського ОУЛМГ,  травмованого коня взяли під опіку працівників державної лісової охорони. 

Наразі коня передали на обстеження ветеринару Василю Молдавчуку для подальшого лікування та порятунку.

Сім’ї, для якої кінь був майже годувальником, буде компенсовано матеріальну шкоду.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter