Відомий український педіатр і ведучий Євген Комаровський розповів, чому не варто загартовувати немовлят.

Читайте також: Як зберегти здоров'я проводячи день на сидячій роботі

Про це він повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram, інформує “Народна Правда“.

Доктор Комаровський вважає, що новонароджена дитина володіє вродженою здатністю пристосовуватися до умов навколишнього середовища.

“Стабільність цих умов, наприклад, постійна і аж ніяк не низька температура повітря, тепла вода, стерильна їжа, ретельне усунення контактів з рухомим повітрям (вітер) призводить до того, що вроджені механізми адаптації відключаються за непотрібністю”, – написав Комаровський і додав, що саме стабільність зовнішніх фізичних факторів є чи не головним проявом батьківської любові.

Євген Комаровський попередив, що всі фізичні фактори, такі як, рух повітря, який іменують страшним словом “протяг”, температура в кімнаті +17 °С – не є для людини екстремальними і не стають джерелом підвищеної небезпеки.

Відомий педіатр вважає, що подібних явищ не тільки не варто уникати, але і потрібно створювати спеціально, наприклад, контрасти температур повітря і води, щоб використати всі можливості для максимального по тривалості контакту з природними чинниками природи.

Крім того, Коморовський порекомендував побільше гуляти в будь-яку погоду і утриматися від крайнощів.

“Не треба екстремізму! Не треба занурювати дітей в ополонку, не треба годинами тримати їх на сонці і зовсім не обов’язково бігати по снігу босоніж”, – додав лікар.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook