Понад мільярд гривень Волинські компанії паливно-промислової групи Степана Івахіва "Континіум" заборгували ліквідованому київському банку. Вкладники не можуть отримати своїх грошей, а представники компаній "Континіум" вперто не повертає ані позики, ані застави. Судова тяганина триває вже 9 місяців. Про це йдеться у сюжеті телеканалу Аверс.

Банк «Форум» в особі фонду гарантування вкладів позивається до товариства з обмеженою відповідальністю WOG, справу розглядали у господарському суді Волинської області. Ще у квітні 2013 року банк «Форум» та ТзОВ «Вестойлгруп» уклали кредитний договір про іпотеку, заставою виступила автозаправка, яка знаходиться у Тернопільській області. Проте компанія-позичальник вчасно не виконала кредитні зобов’язання у результаті чого сформувалася кредитна заборгованість, погасити яку ніхто не квапиться. Відповідно до чинного законодавства України спеціальне неповернення кредитних коштів вважається порушенням прав банку.

На основі цього банк «Форум» звернувся до суду для захисту своїх прав і стягнення іпотеки, тобто АЗС, що перебувала у заставі. Проте представники сторони відповідача свою провину заперечують.

Господарський суд Волинської області у позові ПАТ банк «Форум» відмовив, підстави такого рішення невідомі і попри статтю 37 Закону України «Про іпотеку» суді вважають вимоги банку необгрунтованими.