Патентні заявки Apple, дають змогу уявити якими будуть варіанти зарядки мобільних пристроїв від вищезгаданої компанії.

Читайте також: Компанія Apple запатентувала власний автопілот

Ці дві заявки були подані в червні і поки ще не пройшли процедуру схвалення, повідомляє 3Dnews.

У двох патентах Apple описуються способи бездротової зарядки; можливість заряджати декілька пристроїв одночасно; вибирати, які пристрої заряджаються в першу чергу і за яких обставин; а також вбудовувати бездротове зарядне обладнання всередину інших речей на зразок меблів або автомобілів.

Окрім того, останні моделі смартфонів компанії – iPhone 8, 8 Plus і iPhone X – оснащені підтримкою бездротової зарядки, і Apple у вересні вже зробила попередній анонс станції AirPower, що дозволяє заряджати відразу кілька пристроїв. Apple придивляється до бездротової зарядки давно, і не тільки додала підтримку стандарту Qi в останні смартфони, але також поглинула компанію PowerbyProxi.

Читайте також: У компанії Apple визнали, що вони свідомо сповільнюють роботу старих айфонів

Energous повідомила, що її зарядна система WattUp Mid Field, яка здатна поповнювати ємність акумуляторів пристроїв безконтактно на відстані до одного метра, пройшла сертифікацію у Федеральній комісії із зв'язку США (FCC).

І хоча останні патенти Apple не мають прямого відношення до технології WattUp, вони з 2014 року підозрюються у співпраці з Energous – цілком можливо, вже наступне покоління iPhone буде підтримувати таку зарядку.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook