Ще одне "ідеальне" банкрутство від "Континіуму". Щоправда цього разу компанія кинула на гроші не банк, а звичайних селян. Через позику, яку підприємство "Комо" дало колись, ніби-то успішному колективному господарству, звичайні люди досі у кредитах, а саме підприємство якраз зараз "збувають з молотка".

Читайте також: Фірма волинського нардепа-олігарха в боргах перед компанією "Coca-Cola"

Про це йдеться у сюжеті ТРК "Аверс".

У селі Замшани Ратнівського району знаходиться колишній колгосп СВК "Замшанівський", котрий зараз розпродають. Господарство перебувало у колективній власності селян, а усі приміщення, які знаходяться на території колгоспу є пайовою часткою жителів села. Щоправда, люди до цього часу не можуть отримати свою долю, і вже, мабуть, не отримають ніколи, адже половина майна арештована.

З 2008 по 2010 рік тут господарював керівник Микола Гурич, який одночасно очолював сільськогосподарське підприємство "Прогрес" у сусідньому селі Видриниця. Новий хазяїн так нагосподарював, що в 2010 році мало не "загримів" за ґрати через розтрату.

Зокрема, величезний скандал розгорнувся навколо позики, яку він, ніби-то взяв у підприємства "Комо", яке належить бізнесмену та олігарху Степану Івахіву. У пресі тоді повідомляли, що мова йде про 350 тисяч гривень кредиту, який СВК "Замшанський" взяв у позику в "Комо" під заставу на 915 голів худоби.

Одного дня на підприємство заявилися чоловіки в спецформі із написом охорона та назвалися представниками молочного виробництва. Ці люди забрали 192 корови, тобто, усе стадо, яке було, а це означало неминуче банкрутство нещодавнього успішного господарства. У конфлікт втрутився навіть тодішній голова Волинської ОДА Борис Клімчук. І хоча намагалися домовитися розбити борг на 2 роки, терміни погашення заборгованості так і не узгодили. Але, найцікавіше, голова Замшанської сільської ради каже, що кредити Микола Гурич брав безпосередньо у працівників підприємства, скориставшись документами селян.

Читайте також: Як молочна компанія "Континіуму" нахабно дурить покупців

Вже коли директора підприємства взяли під варту, люди на яких оформили кредити, вимагали відпустити Гурича. Під судом навіть відбулася бійка між правоохоронцями та селянами.

Кредити, які повисли на селянах, тягнуться ще й досі. Дехто із людей навіть не може приватизувати будинок, бо на нього відразу накладає арешт виконавча служба. Можливо саме тому селяни вимагали звільнити Гурича з-під варти, щоб він з ними розрахувався.

"В банку брали кредити на людей, про які вони й не знали. За них вони й досі розраховуються", – каже сільський голова Замшан Володимир Томашук.

Зараз СВК "Замшанський" очолює Галина Пікалова, яка разом із донькою Юлією Пікаловою були юристами у Миколи Гурича. Попри те, що за колишнього працівника активно взялися правоохоронці, це не завадило його юристці, яка можливо і оформлювала кредити, очолити підприємство.

СВК "Замшанський" має територію у 25 гектарів, а приміщень на цій території 30. Усі вони є пайовою часткою селян, половина з яких арештована через борги кредиторам та банкам. Через арешт майна, частка селян у СВК "Замшанський" зменшилася наполовину. Проте, навіть цей мізер селянам не віддають.

Читайте також: Уроки ідеального шахрайства від "Континіуму"

До слова, місцеві кажуть, що теперішня керівниця СВК "Замшанський" Галина Пікалова розпродує неарештоване майно. Хоча, куди ідуть гроші – невідомо. 

Детальніше дивіться в сюжеті:

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter