Наступного року зарплати українців зростуть. У першу чергу більше платитимуть працівникам аграрної та медичної сфери.

Читайте також: На підвищення зарплат вчителям немає грошей, – Мінфін

"Існує серйозний попит на фахівців з сільського господарства з боку агрохолдингів. Наступного року вони планують активно залучати працівників. Середні зарплати в галузі можуть досягти 20-25 тисяч гривень", – каже експерт ринку праці Катерина Криворученко, передає ubr.ua.

У 2019 році за песимістичними прогнозами зарплати медиків зростуть на 44%, за оптимістичними – на 60%. У середньому фахівець отримуватиме 18-20 тис. грн.

"У приватних клініках платитимуть більше. У іменитих фахівців з великим досвідом зарплати давно перевалили за 50 тисяч гривень. Вони забезпечують клінікам потік пацієнтів", – додає Катерина Криворученко.

Стабільно високим залишається попит на робочі спеціальності. Йдеться про сантехніків, електромонтажників, фахівців з обладнання, інженерів. У середньому наступного року вони отримуватимуть 17 тис. грн.

Читайте також: Скільки в Україні платять за годину роботи: статистика

"Наступного року зарплати найбільш високооплачуваних фахівців, топ-менеджерів можуть вирости ще на 20-25%. Вони отримуватимуть не менше $1 тисячі. Тобто понад 28 тисяч гривень. Водночас "у конверті" вони можуть отримувати десяти, а то й сотні тисяч доларів", – наголосила керівник HR-провайдера Тетяна Никитович.

Зарплати підвищують через зростання трудової міграції за кордон. Таким чином роботодавці намагаються втримати працівників. Крім того, в Україні зростають комунальні тарифи, дорожчають продукти та вартість проїзду в громадському транспорті.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter