Попри війну керівництво автозаводу "Богдан" продовжує співпрацювати з російською фірмою. Договори з санкт-петербурзькою компанією про доставку різноманітних запчастин для автобусів та тролейбусів керівництво заводу підписувало вже в період проведення АТО. Про це йдеться у сюжеті ТРК Аверс.

Читайте також: Держава – це не «Богдан» чи «Рошен», - заступник голови облради

Документами, що підтверджують купівлю автозаводом «Богдан» обладнання в країни-агресора поділився депутат міської ради Микола Собуцький на своїй сторінці у Facebook. Згідно документів, не так давно 4 жовтня 2017 року ТзОВ "Ваз-Мотор", яке є структурним підрозділом і розповсюджувачем техніки заводу "Богдан" підписав договір про купівлю обладнання у ТзОВ "Чергос", яке зареєстроване у Санкт-Петербурзі. Загальна сума договору склала майже 103 тисячі євро. Ще один документ підтверджує купівлю запчастин заводом у країни-агресора, зокрема, згідно протоколу узгодження ціни від 10 липня 2017 року завод "Богдан" замовляв у тієї ж компанії з Санкт-Петербурга комплект тягового обладнання для тролейбуса за 16 тисяч євро.

На заводі "Богдан" ситуацію із закупівлею запчастин у Росії у період війни прокоментувати нікому. Жодної уповноваженої особи на місці не виявилося, директор та всі заступники у Харкові на важливих переговорах. На офіційному сайті російської компанії "Чергос" можна переглянути географію доставок. Серед найпотужніших клієнтів три українських заводи, серед яких і луцький "Богдан".

За неофіційною інформацією, після оприлюднення документів на заводі розпочали службові розслідування з метою визначення того, хто ж злив інформацію про закупівлю обладнання в Росії. До слова, раніше цей завод входив до бізнес-імперії нинішнього Президента України Петра Порошенка. У 2009 році його діловий партнер Олег Гладковський придбав контрольний пакет акцій корпорації "Богдан моторс", завод якої є і в Луцьку. Нині Гладковський сидить у кріслі першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України, а його автомобільна компанія у період, коли на Сході йде війна успішно співпрацює з агресором.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter