Кому − війна, а кому − мати рідна. Поки в Україні занепадають та закриваються шахти до нас активно їде вугілля з Росії, а точніше з окупованих територій, з яких країна агресор вивозить вугілля і нам же ж його продає. І це робить сам Президент Петро Порошенко, який не обминає жодного моменту, аби публічно повторювати – Росія країна агресор.

Читайте також: Волинські гірники страйкують вже 11 днів

Журналісти, останім часом, проводять бізнесові паралелі між Порошенком та кумом Путіна, Віктором Медведчуком. Навіть припускають, що Медведчук стане на президентських виборах противагою Порошенку. Мовляв, український народ можуть так настрахати Медведчуком, що виборці знову ж наступлять на одні й ті самі граблі, тобто виберуть "рошенівського" президента, так як це було у 2014 році, за принципом "бо більше нікого", про це йдеться у відео-сюжеті телеканалу Аверс.

Вугільна галузь в Україні не стабільна і це не стабільність вже плекають на рівні Верховної Ради. Якщо на сході практично всі шахти у підпорядкуванні Д-ЛНР, то на Волині гірники повністю залежні від милості Києва. Регулярні затримки зарплат, заморожене будівництво шахти №10 "Нововолинська", а зараз рейдерським шляхом на шахті №9 "Нововолинська" поміняли керівника, тобто попереднього безпідставно зняли, а на його місце прислали людину з Києва. Вже кілька днів робота на шахті стоїть, а гірники палять біля копальні шини. Акції протесту на волинських шахтах − це стабільна ситуація! Поки гірники борються за зарплати, робочі місця та за те, аби шахти не пішли "по руках" ділків, у місті Ковелі кілька місяців тому були помічені російські вагони з вугіллям. Очевидці намагались з'ясувати куди і до кого прямує вугілля, але марно. Активістам, які насмілились таке спитати, погрожували поліцією.

Читайте також:Волинські шахтарі звернулись в правоохоронні органи через невиплату зарплат

Більш детально у відео-сюжеті: 


Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter