На Волині затримали громадянина, який пропонував прикордоннику хабар за сприяння незаконному переміщенню сигарет через кордон.

Читайте також: У Луцьку активісти з плакатами вимагають у Порошенка покарати винних у розкраданні "оборонки"

Про це інформує прес-служба Держприкордонслужби України.

Учора, під процесуальним керівництвом військової прокуратури Луцького гарнізону, слідчим ГУНП у Волинській області за матеріалами та спільно з оперативниками Північного регіонального управління, із залученням військовослужбовців спецпідрозділу Держприкордонслужби "ДОЗОР", в рамках контролю за вчиненням злочину за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 369 КК України, задокументовано факт надання громадянином України неправомірної вигоди у розмірі 100 доларів США та 2400 гривень військовослужбовцю Луцького прикордонного загону. Чоловік пропонував кошти за сприяння у незаконному переміщенні через державний кордон з України до Польщі тютюнових виробів.

Громадянина затримано на підставі п. 1 ч. 1 ст. 208 КПК України.

У ході подальших оперативних заходів, з метою виявлення засобів вчинення протиправної діяльності у помешканнях осіб проведено обшуки, під час яких виявлено мобільні телефони, тепловізійний прилад, бінокль, радіостанцію, які, ймовірно, використовувались для відстеження руху прикордонних нарядів, а також зброю та набої.

Читайте також: У Луцьку водія затримали за хабар патрульним (Фото)

Слідчим військової прокуратури Луцького гарнізону фігуранту кримінального провадження оголошено підозру у вчиненні злочину передбаченого ч. 3 ст. 369 ККУ "Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі".

Проводяться невідкладні слідчі дії.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook