Військовослужбовець, який проходив службу за контрактом, умисно покинув свою частину і був відсутній пів року на службі. Про це стало відомо з вироку Володимир-Волинського міського суду.

Читайте також: Військовослужбовець волинської бригади отримав поранення через необережне поводження зі зброєю

Під час слідства з'ясували, що контрактник, залишаючи військову частину, діяв умисно, усвідомлював протиправність своїх дій та не мав наміру назавжди ухилитись від проходження військової служби. Він залишив частину не отримавши дозволу відповідного начальника, і 13.03.2019 року не з'явився вчасно на службу у військову частину А 1008, котра розташована по вулиці Ковельська, 265 у місті Володимирі-Волинському та в період з 13.03.2019 по 24.09.2020 р. був відсутній на службі без поважних причин.

Військовослужбовець, допитаний в судовому засіданні, свою вину визнав повністю, щиро розкаявся та просив суворо не карати.

Читайте також: Бойовики звільнили з полону військового волинської бригади

Враховуючи сукупність пом'якшуючих обставин, ступінь тяжкості вчиненого злочину, особу обвинуваченого суд визнав контрактника винуватим і призначив покарання у виді позбавлення волі на строк три роки. Але на підставі статті 75 Кримінального кодексу України суд звільнив військового від відбування призначеного покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю один рік, якщо він протягом іспитового строку не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов'язки.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook