Вкладники коштів банку "Форум", який з 2014 року знаходиться на етапі ліквідації ризикують залишитися без коштів. Фірми холдингової групи "Континіум" заборгували банку понад 1 мільярд гривень, а тому видати своїм клієнтам гроші банк "Форум" наразі не в змозі. Про йдеться у сюжеті ТРК Аверс.

Читайте також: "Континіум" ухиляється від сплати податків?

Вже кілька років в Господарському суді Волинської області банк "Форум" та Фонд гарантування вкладів фізичних осіб намагається стягнути з фірм групи "Континіум" понад мільярдний кредит що Ще 2013 році МПП "ВК Імпекс" та ТзоВ "Золотий екватор" підконтрольні фірмам Івахіва оформили кредитний договір із банком, поручителем виступила фірма, яка відповідає за заправки "Вестойлгруп" заставивши в іпотеку низку комплексів АЗС. Процес ліквідації банку форум закінчується вже 15 червня наступного року, то ж його представники намагаються якнайшвидше стягнути заставу, однак юристи групи "Континіум" пред’явили договір про закінчення поруки з боку компанії WOG, а його нині і оскаржує банк "Форум".

Банкіри наполягають на завідомо хибних висновках експертів, які наполягають, що договір поруки припинений, то ж намагаються це довести у суді. На думку банку судді до них упереджені, представники банку "Форум" намагаються заявити клопотання про відвід колегії служителів Феміди, які слухають цю справу.

Проте, як не дивно і це клопотання судді відхилили, а справу перенесли. Чи встигнуть служителі Феміди вирішити долю сотень вкладників поки невідомо. Нагадаємо, що йдеться про понад мільярд гривень людських депозитів, які із припиненням банку ризикують залишитися ні з чим. Натомість, гроші можуть залишитися в олігархів групи "Континіум" та його власника Степана Івахіва.


Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook