Майже півмільярда гривень фірма бізнес-групи "Континіум" не заплатить вкладникам банку, що ліквідується. Волинський господарський суд не задовольнив позову банку "Форум" про стягнення відсотків по кредитній заборгованості за три роки.

Про це йдеться у сюжеті ТРК "Аверс".

Читайте також: "Континіум" не дає вкладникам "Банку Форум" повернути свої депозити

Вже понад три роки 22 тисячі вкладників ПАТ "Банк Форум" чекають на повернення своїх коштів. Банк, що ліквідується, уже через два з лишком місяці погасив заборгованість перед трьома чергами, наразі повернення коштів чекають вкладники четвертої черги. Аби віддати людям гроші, банк мусить наповнити ліквідаційну масу, у тому числі шляхом стягнення заборгованості за неповерненими кредитами.

Одним з найбільший позичальників наразі є ТОВ "Золотий екватор", поручителем якого є континіумівська фірма "Вест Ойл Груп".

За словами представників банку "Форум", загальна сума боргу ТОВ "Золотий екватор" – понад мільярд гривень. Половину з них фірма виплачує поступово, за рішенням суду про розстрочку на 5 років. За другу ж половину представники банку позиваються як за відсотки, нараховані майже за три роки. Проте представники ТОВ "Золотий екватор" не визнають існування цієї заборгованості.

Волинський суд, як і в попередні рази, став на сторону континіумівської фірми та відмовив у задоволення позову.

Детальніше дивіться в сюжеті:

Нагадаємо, що одним із співвласників "Континіуму" є один із найбагатших українців одіозний нардеп Степан Івахів, а банк "Форум" – належить олігарху Вадиму Новинському, товаришу Президента України Петра Порошенка.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter