У Національному антикорупційному бюро України дали роз'яснення щодо 87 сторінок матеріалів, отриманих від Генеральної прокуратури у 2017 році. У роз'ясненні НАБУ, оприлюдненому на сайті відомства, йдеться, що днями ЗМІ опублікували ті самі 87 сторінок матеріалів, які Генпрокуратура навесні 2017 року передала до Антикорупційного бюро, інформує УНІАН.

Читайте також: НАБУ за хабар допомагало друзям Порошенка розкрадати "Укроборонпром"

"Основна частина листувань у цих 87 сторінках стосується розслідувань протиправної діяльності компаній, підконтрольних двом народним депутатам. Йдеться про факти заволодіння 300 млн куб. м газу (кримінальне провадження № 52016000000000479 від 12.12.2016) та одного з епізодів заволодіння коштами "Укрзалізниці" (№52016000000000089 від 31.03.2016)", – йдеться у повідомленні.

У НАБУ уточнили, що "у першому випадку до кримінальної відповідальності притягуються службові особи та неформальні куратори ТОВ "Енергія-Новий Розділ" і ТОВ "Енергія-Новояворівськ", бенефіціарами яких є два народні депутати (один з них — голова Комітету Верховної Ради з питань транспорту)".

Читайте також: Скандальні розкрадання в оборонпромі: хабарі для НАБУ, СБУ та прокуратури (відео)

"Досудове розслідування у цій справі завершено, матеріали відкриті стороні захисту для ознайомлення, після чого її скерують до суду. Встановлена сума збитків – 1,4 млрд грн. У цьому провадженні накладено арешт на дві ТЕЦ, які фактично належать народним депутатам та використовувались для вчинення злочину їхніми підлеглими. ТЕЦ передані в управління АРМА", – йдеться у роз'ясненні.

У другому кримінальному провадженні (за фактами заволодіння коштами "Укрзалізниці") справу стосовно двох осіб скеровано до суду, додали у НАБУ.

"Загалом, у згаданих двох кримінальних провадженнях детективи НАБУ притягнули до відповідальності 15 осіб. Загальна сума збитків через корупцію, викриту детективами Бюро під час цих розслідувань, становить 1,5 млрд грн", - поінформували у Бюро. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook