Військова прокуратура оголосила про підозру Андрію Рогозі (одному з фігурантів журналістського розслідування про оборудки в оборонній сфері), за ухиляння від сплати податків на суму понад 26 млн грн.

Читайте також: Корупція в держзакупівлях для оборонки: 6 гучних кримінальних справ, які досі пиляться на полицях Прокуратури і НАБУ

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Головною військовою прокуратурою Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні від 01.04.2016, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 191, ч. 3 ст. 191, ч. 3 ст. 209, ч. 3 ст. 209, ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 205, ч. 1 ст. 358 КК України", – йдеться в повідомленні.

В ході досудового розслідування встановлено, що громадянин Р., фактично здійснюючи керівництво ТОВ "Оптимумспецдеталь", під час постачання запчастин та комплектуючих на державні підприємства, які входять до складу ДК "Укроборонпром", умисно вчинив дії по заниженню суми податкових відрахувань до державного бюджету України у розмірі 26,6 млн грн.

Читайте також: Корупціонер Гладковський подав в суд на журналістів через матеріал-викриття

"Враховуючи відшкодування підозрюваним шкоди, завданої державі несплатою податків, запобіжний захід до нього не застосовувався. Досудове розслідування триває", – зазначили у ГПУ.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook