Робота стала домом − понад 20 років працівниця Волинського облмуздрамтеатру змушена жити у невеличкій костюмерній кімнаті, в той час як їй нарахували 24 тисячі гривень боргу за комунальні послуги у квартирі за пропискою у якій вона не жила ні одного дня.

Читайте також: Знищений дах та перекриття: у Луцьку загорівся сервісний центр МВС

Про це йдеться у відео-сюжеті ТРК Аверс.

Світлана Луцюк понад 30 років працює костюмером у Волинському академічному музично-драматичному театрі ім. Т. Шевченка. Жінка точно знає, як має виглядати відважний лицар і може підібрати наряд навіть Мефістофелю. На роботі Світлана ледь не 24 години на добу.

Так виходить зовсім не через надмірну любов до роботи. Понад 20 років тому Світлані надали житло у чотирикімнатній комунальній квартирі для працівників театру, по-сусідству із тодішнім слюсарем Валерієм Вовком та його дружиною. Проте вселитися жінці так і не вдалося. Кмітливий сусід неодноразово міняв замки, не відчиняв двері й не давав доступу до квартири. Ситуація не змінилась навіть коли Світлана народила дитину.

"Він навчався в школі інтернаті. Мене, Вовки, і мого сина позбавили житла в гуртожитку. Коли син народився і ми заходили в гуртожиток – вони просто закривали двері. Що мені було робити з маленькою дитинкою? Ми тут заночовували", − розповідає працівниця Волинського академічного театру ім. Т. Шевченка Світлана Луцюк.

Як виявилось, Світлана – не перша жертва Валерія Вовка, який офіційно не працює у театрі із 1987 року. Впоратися із свавіллям екс-працівника не змогло навіть керівництво.

Спочатку Світлана судилася, але в неї опустилися руки. Із 2011 року жінка знову почала боротися за право проживати у комунальній квартирі, адже зареєстрована вона саме там. За 7 років у неї назбиралося чимало документів: судові позови, заяви до правоохоронних органів, відписки від різних державних структур – і все безрезультатно. Не допомагає навіть те, що суд повністю на стороні Світлани. Лише за цей рік виконавча служба 4 рази намагались виселити родину Вовків.

І поки Світлана тиняється по різних кутках і ночує на робочу місці, на її ім’я зростає борг за комунальні послуги: жінці прийшла платіжка на 24 тисячі гривень. Сума загального ж боргу за адресою комунального житла – понад 90 тисяч гривень. В управлінні юстиції кажуть, борг можна оскаржити в суді, а от із виселенням родини Вовків не все так просто. По факту вони там навіть не проживають, а за адресою комунальної квартири зареєстровані неповнолітні діти, і це суттєво ускладнює процедуру виселення.

Читайте також: З 1 січня зростуть тарифи на опалення для українців

Рішенням суду, яке отримала Світлана Луцюк виконавча служба виселити дітей права не має. До цього треба залучати органи опіки і піклування. І знову парадокс: є законодавство, є рішення суду, є провадження виконавчої служби, але як то кажуть "порятунок потопаючих справа рук самих потопаючих". Тож наразі жінці радять знову звертатися до суду і починати справу по виселенню заново.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter