З самого початку військових дій на Сході України ковельчани активно долучаються до підтримки наших бійців. Вони допомагають матеріальною, фінансовою, медичною допомогою.

Читайте також: В Україні відзначають День Збройних сил України

Про це повідомляє КовельPost.

Для того, що б така робота була системною, у Ковелі вже декілька років працює спеціальна міська програма допомоги , яка фінансує заходи мобілізаційної підготовки і мобілізації  матеріально-технічного забезпечення військових частин, де проходять службу ковельчани.

Для безпеки позицій та обмеження вільного доступу до них сторонніх осіб, бійцям у зону АТО зараз необхідно щонайменше 2 кілометри колючого дроту. Кошти на його придбання уже виділені з міського бюджету.

Як зауважує начальник штабу, перший заступник командира в/ч А 2042 Олег Коцура, ковельські військові виконують завдання в зоні АТО, починаючи з 2014 року.

Починаючи з тих часів на службі у військових перебуває і військова техніка, яка завжди потребує ремонту. Окрім цього, солдатам необхідно належний стан умов проживання, укріплення оборонних позицій.Тому допомога, яку жителі Ковельщини надслиають на схід, високо цінується військовослужбовцями.

Усього впродовж цього року з міського бюджету було виділено майже 49 тисяч гривень. За ці кошти військові придбали запчастини та різні пристрої для обслуговування техніки, дошки, цвяхи, фарбу, технічні інструменти та інше обладнання.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook